Wasbare luiers huren of leasen?

Vorige Artikel 8 van 11 Volgende

Wasbare luiers huren of leasen?

Oké, we zijn eruit. We willen gaan starten met wasbare luiers. Ofwel dat dénken we…

En dan? Hoe ga je dan een keuze maken? Er is zóveel op de markt. Ieder merk roept dat zij het beste van het beste zijn. Maar is dat ook zo? De aanschaf van wasbare luiers is een behoorlijke investering én ja, die krijg je eruit als je het 1-3 jaar gebruikt, maar wat als de luiers nu niet passen of je ze zelf toch niet zo fijn vind. Om dan weer een heel nieuw pakket aan te schaffen…? Hmm.. De mannen van ons zullen daar in de regel dan ook niet meer aan mee willen werken.
Toch is daar een oplossing voor. Lees maar eens!Leuke printjes, uni kleurtjes, inlegvelletjes van papier of fleece, drukknopen of klittenband sluiting; dat zijn keuzes die misschien nog wel het makkelijkste te maken zijn, ook als je nog geen ervaring hebt; dit zijn namelijk keuzes op smaak!

Maar dan de keuze, wélke luier gaat het worden?
Je hebt misschien al een consult gehad met een van onze luierconsulenten (als je dat nog niet hebt gehad, is dat ook een hele goede aanrader!).

Je zou een luierpakket kunnen huren of leasen! Veel vragen die we dan ontvangen zijn: “Is dat hygiënisch?”, “Worden de luiers wel goed gewassen?”.
Iedereen die een pakket van ons ontvangt krijgt daar een wasinstructie bij. Natuurlijk kunnen wij niet controleren of mensen dit ook écht zo uitvoeren. Echter gaan wij uit van goed vertrouwen én wassen wij alle luiers heel intensief als ze weer bij ons terug komen. Mochten daar dan bijzonderheden bij gemerkt worden, zullen wij hier acties op ondernemen.
Luiers zijn misschien wel voorzien van vlekken, maar dit kan door zonneschijn grotendeels verholpen worden. Echter heeft dit soms wat tijd nodig. Ondanks dit, zijn de luiers wel schóón. Ze worden door ons op minimaal 60 graden gewassen. 60 Graden is nodig voor het doden van bacteriën. Deze overleven een temperatuur van 60 graden niet. Bij 40 graden kunnen deze zich wel blijven opstapelen.
 

Wat zijn dan de grootste voordelen van een luierpakket leasen of eventueel huren? 
Ons advies is om niet meteen een dag-voorraad van luiers van één merk aan te schaffen, vooral niet als je ze nog nooit geprobeerd hebt. Je weet niet hoe de pasvorm is voor jouw kindje, of hoe de opname capaciteit is voor jouw kleintje.
Daarom vind je in onze leasepakketten diverse merken en soorten luiers om te proberen. Op deze manier kun je proberen hoe ze bij jouw kindje passen, hoe ze geschikt zijn voor jullie óf niet. Dat kan natuurlijk altijd ook gebeuren, dat kan en dat mag.
Dan kun je een andere proberen hoe die bevalt. Wel adviseren we altijd om luiers meermaals te testen en als je twijfelt over de pasvorm of waarom je lekkages blijft houden terwijl de luier niet verzadigd lijkt, mag je contact met ons opnemen, wij kijken graag met je mee. Soms ligt het aan de stand van de luier, of druklekkage, dit komt ook vaker voor.

Als je een pakket wilt gaan leasen, heb je nog meer voordelen. Stel nu dat één luiermerk écht niet bij je kindje past of je wilt toch een product iets anders proberen, dus ipv de all-in-one een snap-in-one, zodat je met de absorptie wat kunt spelen, dan mag je die luiers gewoon kosteloos omruilen. Op die manier heb je een pakket dat bij je past en heb je er verder geen kosten aan.
Indien je huurt, betaal je de nieuwe huurkosten van het nieuwe product natuurlijk. Nu zijn die kosten nog niet hoog, vooral niet t.o.v. de wegwerpluiers in de winkel. Bij je leasepakket zit dit bij de kosten in!
Als je gaat rekenen ben je ook nog voordeliger uit als je een pakket komt leasen i.p.v. huren per luier. Kun je mooi een heel pakketje testen. Wie kan die schattige babybilletjes nu weerstaan?

 

Hier vind je alle belangrijke informatie betreffende het LEASEN van luiers (klik) 
 
Hier vind je alle belangrijke informatie betreffende het HUREN van luiers (klik)
 

Heb je na het lezen van deze ‘blog’ vol informatie nog vragen, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!
Zit er geen luierconsulent van ons team bij je in de buurt? Dan helpen we je graag via Skype! Ook op deze manier kunnen we je al heel veel vertellen over wasbare luiers!

© 2016 - 2023 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel