Een beter milieu voor onze kleintjes

Vorige Artikel 6 van 11 Volgende

BambooBaby probeert op een liefdevolle en speelse manier zich te richten op een beter, milieubewuster leven en een mooiere toekomst voor onze kinderen. Echter zijn wij maar een minuscuul onderdeel in deze keten, maar dat neemt niet weg dat wij alles op alles zetten om het milieu te ondersteunen waar nodig.

What?!
Wanneer je kinderen hebt en simpele wegwerpluiers gebruikt ga je toch denken wat ermee gebeurt en waarom het niet anders (lees: beter) kan. Na veel onderzoek is er gebleken dat meer dan 4 procent van het huishoudelijke afval bestaat uit wegwerpluiers. Méér dan 4 procent. What?! Voordat een kindje zindelijk wordt draag hij/zij zo’n 5 (wegwerp)luiers per dag. Omdat het ongeveer 550.000 baby’s zijn die luiers dragen is er al snel een berg luierafval van, niet schrikken, 144 miljoen kilo!

Nog meer belangrijke informatie
Wasbare luiers, die 460 kg CO2-uitstoot veroorzaken, verbruiken in totaal 90kg CO2-uitstoot mínder dan wegwerpluiers, die 550 kg CO2-uitstoot veroorzaken. Mits, de wasbare variant op 60 graden gewassen worden en aan de lijn drogen. Ook kan je ervoor kiezen om een tweedehands wasbare variant aan te schaffen, die op zijn beurt nog minder uitstoot veroorzaakt, namelijk: 350 kg CO2-uitstoot.

Bespaar centen
Door een bestelling te plaatsen op onze site help je al mee de wereld een stukje mooier te maken en de CO2-uitstoot te verminderen. MilieuCentraal heeft onderzoek laten doen naar of er werkelijk een verschil is tussen de wegwerpluiers en de wasbare op het gebied van geldbesparing en wij als gierige Nederlanders vinden dit alleen al reden genoeg om voor de wasbare variant te kiezen.

Uit het onderzoek van MilieuCentraal is gebleken dat je voor wegwerpluiers gemiddeld zo’n €1.310,- kwijt bent, daarentegen ben je voor de wasbare variant gemiddeld zo’n €830,- kwijt. Wij hebben de keuze al gemaakt, nu jij nog. Red het milieu en laat onze kinderen een mooie toekomst meemaken, bestel nu op www.bamboobaby.nl.

Kortom: de wegwerpluier moet de wereld uit voordat het onze planeet overvol ligt met luierafval. Daarom zijn wij begonnen met het gebruiken, promoten en verkopen van wasbare luiers. Zo dragen wij in ieder geval ons steentje bij, en ook jíj kan helpen. Het is nog niet te laat!

Volg ons op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes en de gezelligheid natuurlijk! 

© 2016 - 2023 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel