Hoe zit het met de kosten?

Vorige Artikel 5 van 11 Volgende

Nederlanders en hun letten op de centjes gaan vaak hand in hand. Waar een cent bespaart kan worden, wordt dat het ook. Gelukkig zijn wij Nederlanders ook weer zo, dat we ons er niet voor schamen. Daarom gaan wij het deze week kort hebben over poen, flappen, knaken, piek, je snapt hem wel: geld. Wat bespaar je qua kosten nou eigenlijk met wasbare luiers ten opzichte van de wegwerpluiers?

Rechttoe rechtaan

We winden er geen doekjes om. MilieuCentraal heeft een hele mooie berekening gemaakt, waarbij ze van een gemiddelde luierperiode van 3 jaar en 2 maanden zijn uitgegaan. Hierbij kom je op deze -schrikbarende- getallen uit:

Soort luier

Kosten (minimaal - maximaal)

Wasbare luier

€ 830 (€ 490 - €1.190)

Wegwerpluier

€ 1.310 (€ 680 - €1.940)

Onze berekening
Voor een volledig pakket met wasbare luiers (van geboorte tot zindelijkheid), ben je in aanschaf tussen de €500,- en €800,- kwijt. Dit is een volledig pakket, inclusief accessoires zoals waszakken en billendoekjes. 

De maandelijkse kosten na aanschaf beperken zich tot de kosten van de inlegvelletjes en de kosten van het wassen van de luiers (samen max. € 10,- per maand).

Wegwerpluiers plus (wegwerp)billendoekjes kosten gemiddeld € 55,- per maand. Onderstaande afbeelding geeft mooi weer hoe je binnen een jaar je investering voor wasbare luiers hebt terugverdiend. 

Volg ons op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes en de gezelligheid natuurlijk! 

 

© 2016 - 2023 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel