Wat te doen bij luieruitslag?

Vorige Artikel 4 van 11 Volgende

Wat te doen, wat te doen, wanneer je luieruitslag constateert bij je kindje? Om niet meteen in paniek te raken en allerlei zalfjes en poedertjes te kopen wat het mogelijk kan verhelpen, willen wij jou als ouder eerst informeren wat luieruitslag precies is en hoe kinderen het krijgen. Zo beginnen we bij de oorzaak en van daaruit handelen we verder.

Wat is luieruitslag precies?

Om het heel kort en bondig te houden: luieruitslag is een rood-uitslaande uitslag die zich vaak vormt onder de luier van een kindje, de huid onder de luier wordt vaak schraal en kan hierdoor sneller kapotgaan.

Hoe krijgt mijn kind het?
In de urine en ontlasting zitten best veel stoffen die de huid kunnen irriteren, bovendien maken urine en ontlasting de huid week, en ja, daardoor gaat het huidje sneller kapot.

Eigenlijk is het zo simpel dat des te langer een baby een vieze luier omheeft, des groter wordt de kans op uitslag. Vooral diarree is een boosdoener, deze maakt de huid sneller week dan vast ontlasting en er zitten meerdere -slechte- stoffen in.   

Oké, mijn kind heeft het, wat nu?

  • Allereerst is het slim om even na te gaan van welk materiaal de luier is gemaakt. Wegwerpluiers bijvoorbeeld bestaan uit: papier, plastic en synthetische korrels van Super Absorberend Polyacrylaat. Door deze samenstelling werken de luiers als een tierelier, maar ze werken zélfs zo goed dat het vocht uit de huid trekt waardoor er sneller een droge huid ontstaat.
  • Wasbare luiers daarentegen niet, deze vangen netjes de urine en ontlasting op en zo blijft de huid natuurlijk en droogt dus minder snel uit. Kies dus voor wasbare luiers, deze verkleinen de kans op luieruitslag.
  • Verder is het regelmatig verschonen van je kind belangrijk, en zit de ontlasting soms wat vast aan de huid? Gebruik dan wat babyolie zodat je minder hard hoeft te wrijven.
  • Gebruik geen zeep of geparfumeerde doekjes, deze verergeren de irritatie alleen maar.
  • Smeer de billen in met zinkzalf of zinkolie, bij iedere verschoning. Deze kunt u zonder recept bij drogist of apotheek kopen.
  • Last but not least: kies voor wasbare luiers van BambooBaby. Niet goed? U krijgt uw geld terug én uw producten wordt verpakt in tweede- of zelfs derdehands dozen waardoor wij het milieu een beetje helpen. #circulair
© 2016 - 2023 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel