NIEUW

Wolimpregnering met Lanoline - ULRICH natürlich - voor lanoliseren - 250ml

Vorige Artikel 2 van 4 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Voor het waterdicht maken (lanoliseren) van wollen kleding en luier overbroekjes / wolbroekjes. Je gebruikt dit product ná het wassen als behandelmiddel. Het is dus geen wasmiddel, maar puur ter behandeling voor het waterafstotend maken van het wol.

Het wassen van wolbroekjes

Wees lief voor je wollen overbroekjes en ze zullen je beste vriend zijn! Je hoeft je wolbroekjes slechts eens in de 2-4 weken te wassen. Voorkom dat wolbroekjes in heet water terecht komen. Was ze het liefst met de hand in lauw water met speciaal wolwasmiddel, niet te hard schrobben en wrijven. Na het wassen laat je de overbroekjes het liefst plat liggen om te drogen. Na het wassen en voor gebruik dien je de overbroekjes te lanoliseren (zie uitleg hieronder).

Wolwasmiddel vindt je hier. 

Heeft jouw overbroekje alleen een opfrisbeurt nodig en geen volledige lanolinebehandeling? Dan kun je ook de wolspoeling gebruiken. 

Lanoliseren van wolbroekjes

Overbroekjes van wol hebben een wol impregneer behandeling met lanoline nodig (lanoliseren) om ze waterdicht te houden. Lanoline is schaapswolvet, wat een vettig laagje op het wolbroekje achterlaat, waardoor het waterafstotend wordt. Je dient je luier wolbroekjes elke 1-2 maanden opnieuw te lanoliseren. Tussen wasbeurten kun je ook de wolspoeling gebruiken voor een opfrisbeurt. 

Gebruik van dit product

Neem 2 volle eetlepels wolimpregnering uit deze fles. Los het op in 100 ml heet water, in een bakje met een dekseltje. Doe de deksel op het bakje en schud heel goed. Het water is nu melkwit en de vaste lanoline is volledig opgelost. 

Doe nu de inhoud van het bakje in een emmer of teiltje en voeg lauwwarm water toe. Leg het wolbroekje erin en laat het rustig weken. Voor het eerste gebruik kun je het wolbroekje een hele nacht laten weken. Roer af en toe om het wolvet goed te verdelen. 

Na het weken spoel je het overbroekje af met koud water en leg je hem liggend te drogen. Herhaal deze behandeling eventueel voor een eerste gebruik, of wanneer je het idee hebt dat de lanoline niet voldoende egaal verdeeld is. 

 

Bevat natuurlijke lanoline (wolvet) en plantensmeerzeep. 


Inhoud:

250 ml


Ingredienten:

  • Canola Potassium Salt
  • Glyceryl Stearate
  • Cetearyl Alcohol
  • Stearic Acid
  • Sodium Lauroyl Glutamate
  • Lanoline (30%)

Fabrikant: ULRICH natürlich

© 2016 - 2022 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel