Menstruatiecup Bamboolik

Vorige Artikel 14 van 40 Volgende
€ 20,95 (inclusief btw)

 

Deze menstruatiecup is zachter dan de OrganiCup. 

 

Verkrijgbaar in 2 maten:

Maat A: voor vrouwen en meisjes die nog geen baby hebben. Diameter is 4 centimeter.

Maat Bl voor vrouwen die reeds een baby hebben. Diameter is 4,5 centimeter.

 

Geproduceerd in Tsjechie. 

Materiaal:

Cup: 100% medische silicone

Zakje: 100% katoen

 LET OP: de cup dient voor het vrijen uit je vagina gehaald te worden. Ook biedt de cup geen bescherming tegen zwangerschap of SOA’s. 


De voordelen van een menstruatiecup

De menstruatiecup is het gezondere, herbruikbare, kostenbesparende en milieuvriendelijke alternatief voor de tampon. Het draagcomfort is ook vele malen groter dan de tampon. De menstruatiecup breng je in je vagina in en deze wordt door je bekkenbodemspieren op zijn plek gehouden. Doordat de cup zich licht vacuüm trekt, is deze lek- en geurvrij.

Doordat de cup alleen het menstruatiebloed opvangt (en niet opzuigt, zoals een tampon wel do.et), blijft de natuurlijke flora en pH balans van je vagina behouden en blijf je vrij van irritaties. Vrouwen die langere tijd een menstruatiecup gebruiken, geven aan dat hun menstruaties minder heftig zijn en dat de bijbehorende kwaaltjes (zoals krampen) afnemen.


Hoe gebruik je een menstruatiecup?

Het inbrengen van de OrganiCup

Was altijd eerst even je handen. Er zijn meerdere grepen te vinden om de menstruatiecup in te brengen. De twee meest voorkomende zijn het omvouwen van de cup tot een ‘C’ vorm en het naar binnen vouwen van één zijde.

TIP: om het inbrengen makkelijker te maken, kun je de cup een beetje vochtig maken.

Methode 1: knijp zachtjes in de cup en breng beide uiteinden naar elkaar toe. Je cup ziet er nu vanaf de bovenkant uit als de letter C of U. 

Methode 2: Leg 1 vinger om de buitenrand van de cup en vouw deze rand naar het midden (binnenste van de cup) toe. Je hebt nu een soort schepje of driehoek van de cup gemaakt.

Breng de cup langzaam in en laat de druk van je vingers los. Indien je voelt dat de cup volledig uitklapt, zit de cup goed. Mocht je niet het gevoel hebben dat ze volledig is uitgeklapt, kun je de menstruatiecup een kwartslag draaien. Dit zorgt ervoor dat de cup zich volledig ontvouwt. De cup hoeft niet diep ingebracht te worden. Zij zit vrij laag, zeker in vergelijking met een tampon. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar later blijkt dit ook veel prettiger te zijn. Sommige vrouwen blijven het steeltje voelen, deze kun je eventueel zonder problemen een stukje korter knippen.

 

Het verwijderen van de cup

Leeg de cup minstens 2-3 maal per 24 uur. Ik raad je aan om niet veel langer dan 8 uur tussen het legen te laten. De menstruatiecup is ook prima ’s nachts te gebruiken.

Was altijd eerst even je handen. Zoek het steeltje van de cup op met je vingers en trek er voorzichtig aan. Zodra je de bodem van de cup kunt pakken, pak deze en knijp er voorzichtig in, hierdoor verbreek je het vacuüm en kun je haar er zo uit halen. Voor sommige vrouwen is dit voldoende om de cup te verwijderen, andere vrouwen dienen een beetje mee te persen. Als ook mee persen nog niet voldoende is kun je je vinger verder naar binnen brengen en de randen van de cup een beetje naar binnen vouwen. Hierdoor verbreek je het vacuüm en kun je de cup gemakkelijk naar beneden trekken. Leeg de cup boven het toilet en spoel hem even na met koud water. Indien je geen water tot je beschikking hebt, kun je hem ook met een toiletpapiertje afvegen alvorens weer in te brengen. Was de cup een keer per dag in ieder geval even met zeep (let op dat je geschikte zeep gebruikt en goed naspoelt). Aan het einde van je periode kun je de cup het beste even een paar minuten uitkoken of steriliseren, om haar vervolgens op te bergen in het bijgeleverde bewaartasje.

© 2016 - 2021 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel