Nieuw in de wereld van wasbare luiers? Op deze pagina kun je de voordelen van wasbaar luieren vinden, evenals uitleg over de verschillende soorten wasbare luiers en hoe het in de praktijk werkt met wassen

CATEGORIEËN

All-in-One luiers

Deze alles-in-één luiers (oftewel 'all-in-one'/AIO) zijn net zo gemakkelijk in gebruik als wegwerp luiers. De absorberende laag is onderdeel van het geheel.  Dat ze inleggers maar aan één kant zijn vastgenaaid, versneld de droogtijd van de luier. Geen extra inleggers en geen overbroekje nodig! Wij hebben alleen nog maar tweedehands All-in-One luiers

Snap-in-One luiers

De 'snap-in-one' luier bestaat uit twee delen: een waterdichte cover en een of twee inleggers die het vocht absorberen. De inleggers druk je door middel van drukknoopjes vast in de luier. Hierdoor hoef je niet iedere luierwissel de gehele luier in de was te doen: je kunt de inleggers uit het broekje halen en het overbroekje 3-5 maal gebruiken voordat deze mee gewassen hoeft te worden. Doordat de inleggerslos zijn van het overbroekje, is de droogtijd ook sneller. 

Pocketluiers

Een pocketluier is een luier waarbij je losse boosters in de 'pocket' van de luier schuift. Hierdoor is het voor gebruik 1 geheel en voor iedereen zeer makkelijk in gebruik (denk aan opvang, oppas of grootouders). Doordat je de boosters voor het wassen uit de luier haalt, worden ze goed schoon en is de droogtijd beperkt tot een minimum. 

Voorgevormde luiers

Voorgevormde luiers vormen de absorberende kern van het tweedelige systeem binnen de wasbare luiers. Deze luier is, zoals de naam al zegt, voorgevormd naar een luier zodat je niet hoeft te vouwen met doeken. Het tweedelige systeem staat bekend als het meest lekvrije systeem binnen de luierwereld. Over de voorgevormde luier moet nog een overbroekje heen om het geheel lekvrij te maken. 

Overbroekjes

Een overbroekje wordt gebruikt samen met absorberende inleggers of met een voorgevormde luier. Het overbroekje laat de huid van je baby ademen, zonder vocht door te laten. Er zijn drie varianten van overbroekjes; een wollen overbroekje, een overbroekje gemaakt van PUL (PUL is waterdicht en ademend gelamineerd polyester) en fleece; een compromis tussen de twee voorgaande.

AccessoiresHier vind je alle accessoires die je nodig hebt om zorgenvrij wasbaar te luieren, zoals absorberende boosters, inlegvellen om de ontlasting op te vangen, romperverlengers en overige benodigdheden om te wassen en te verschonen. 
Oefenbroekjes

Oefenbroekjes (of 'trainingsbroekjes') zullen de zindelijkheidstraining voor jou en je kindje vergemakkelijken! Het broekje is bedoeld voor gebruik overdag en dient ervoor om tijdens de zindelijkheidstraining ongelukjes op te vangen en de kleding droog te houden, terwijl je kindje leert dat een plasje een natte onderbroek betekent.

Zwemluiers

Met deze wasbare zwemluiers kunnen jij en je kindje onbezorgd genieten in het water! De wasbare zwemluier is bedoeld voor hergebruik, wat het milieu en je portemonnee spaart! Een wegwerp zwemluier is dus niet meer nodig!  


 

 

© 2016 - 2022 BambooBaby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel